info@sleepwise.nu 073-644 6188

Onvoldoende slaap? Niet vooruit te branden.

Onvoldoende slaap? Niet vooruit te branden.

Vanmorgen om 06:00 uur ging de wekker, omdat ik graag nog even wilde hardlopen. Ik heb de snoozeknop ingedrukt. En nog een keer. En nog een keer. Uiteindelijk uit bed gekomen. Beetje brak. Niet echt fit. Het hardlopen heb ik voorbij laten gaan.

Het plan was om een bijeenkomst nog even goed voor te bereiden. Zeg maar om de spreekwoordelijke puntjes op de Prezi presentatie te zetten. Nou….dat liep heel anders. Begonnen. Naar het scherm gestaard. Geen inspiratie. Ik krijg maar niet krachtig op papier wat ik wil zeggen. Drie keer koffie gehaald. En ja, toch maar eerst die paar e-mails weggewerkt. Uitstelgedrag is mij niet vreemd.
Uiteindelijk het maar opgegeven. Met de belofte aan mijzelf dat ik er morgenochtend écht mee aan de slag ga. Ik ontbijt. Douche en pak de auto naar kantoor. Even geen zin om te fietsen.

Fit wakker

Om 06:30 uur word ik uit mijzelf fit wakker. Het is nog donker buiten, maar voorzien van mijn hoofdlamp kan ik prima hardlopen. Moeiteloos maak ik flink wat kilometers en kom met een frisse kop weer thuis. Maak een kop koffie. En begin aan de voorbereiding van de bijeenkomst. Ik zit echt in een flow. Wat ik wil zeggen krijg ik kort en helder op papier. In no time heb ik de Prezi afgerond. Even de tijd nemen voor een ontbijt. Hup, onder de douche en op de fiets naar kantoor.
Is dit dezelfde man? Het antwoord is, ja! Waarom ben ik de ene dag niet vooruit te branden en de andere dag wel? Het antwoord is simpel: slaap.

Slaap, lichaam en geest

Als ik niet voldoende slaap merk ik dat meteen. In mijn lijf: van m’n stoelgang tot zin in sporten en of ik ’s middags wel of niet dat aangeboden taartje neem. In het koppie: van het al dan niet hebben van inzicht en overzicht. Tot bezig zijn met innoveren en verbeteren of dingen doen op de automatische piloot. En ook mijn collega’s en mijn partner kunnen je waarschijnlijk haarfijn vertellen wanneer ik wel of niet voldoende geslapen heb ;-).

Dus dat.

Op mijn best

Ondertussen ken ik mijzelf goed genoeg om te weten dat ik minimaal acht uur slaap nodig heb om op mijn best te zijn. En liefst nog wat meer.  Het lukt me niet altijd om genoeg uren te maken maar ik streef er wel naar. En maak daarin ook bewust keuzes.

Door o.a. bewuste keuzes te maken als het om mijn nachtrust gaat, profiteer ik van een fitte geest in een gezond en fit lichaam. Zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

 

Onvoldoende slaap? Niet vooruit te branden. | slapeloosheidJoost Valkenberg is directeur-eigenaar van o.a. Ergo Optima en Sleepwise. We hebben als missie een lekker werkend Nederland en daar hoort goed slapen natuurlijk bij. Sleepwise gaat binnenkort samen met Ergo Optima. Daardoor versnellen we de weg naar een lekker werkend Nederland.

Joost heeft sport door zijn aderen stromen. Hij blijft zichzelf hierin continu uitdagen. Ooit begonnen met hardlopen, nu stoomt hij zichzelf klaar voor de moeder aller triatlons: Ironman!
Bestaande uit 3,9 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer rennen. O ja, en dat graag allemaal binnen 17 uur. Hoe dan? Trainen, eten én voldoende slapen, dat is de heilige drie eenheid om straks de finish te halen.

 

Share This:

Onze trainingen

Uitgerust wakker worden?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief met slaapverbetertips van het Sleepwise Dreamteam

Laat je e-mailadres achter en ontvang een gratis e-book!
E-mailadressen worden niet met derde partijen gedeeld.